Arminius

Arminius

Arminius er bygget frit på historiske begivenheder. Baggrunden er, at Romerriget i år 9 efter Kristi fødsel var ved at gøre Germanien, det nuværende vestlige Tyskland, til en romersk provins og germanerne til deres undersåtter. Derfor havde romerne udstationeret en stor hær i Germanien på 3 legioner, der hver vinter marcherede mod vest over Rhinen for at gå i vinterkvarter der. Men i år 9 under deres march blev de romerske legioner lokket ind i Teutoburg Skovene af oprørske germanere, som angreb dem med stor kraft og beslutsomhed.
I den fiktive historie i Arminius, foregår handlingen i dagene før og under angrebet på de romerske legioner. Det germanske angreb ledes af hovedpersonen Arminius, en germaner, der har en fortid som romersk officer. Men nu har han skiftet side og har samlet en række germanske høvdinge og deres stammer til et oprør mod romerne. Høvdingene er dog ikke særligt interesseret i oprøret, og desuden har de ikke styr på deres krigere, som gør, hvad der passer dem. På romernes side er Varus øverstkommanderende, og han har store politiske ambitioner i Rom, og overhører sin general Gnæus’ råd. På samme måde som hos germanerne kniber det med disciplinen i den romerske hær.
Germanerne får lokket de romerske legioner i et baghold i Teutoburg Skovene, men straks efter kampene er gået i gang, udbryder der kaos på begge sider. Undervejs i slaget bliver Arminius flere gange opsøgt af kvinder, der sætter hans tålmodighed på prøve, og en af dem er en romersk præstinde, der kan fortælle, at slagets udfald blev afgjort mange år før.
Arminius er skabt af billedkunstner Jacob Thybo og forfatter Niels Gjern Johansen.

Arminius ændrede europas historie i Teutoburg skovene, til det europa det er blevet til i dag. Bogen gør os klogere på denne del af europas historie.  Niels Gjern Johansen og Jacob Thybo og skildrer personerne så klart og humoristisk, at man ikke kan undgå at blive draget med.

Bogen er på 166 sider og kan læses fra 12 år og opefter.  Bogen anbefales til skoler og undervisning. Læs mere på: Arminius.dk

 • Bestil bogen direkte fra forlaget. UDSOLGT FRA FORLAGET
 • Bogen koster 199,- og forsendelsen er 60,-
 • Send en email med din bestilling og adresse,
 • og indsæt beløbet på konto: 3675 4000463.

Afgiv din bestilling i dag

  Dit fulde navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Dit telefonnummer (skal udfyldes)

  Dine oplysninger og eventuel besked