Et fristed på engen

Et fristed på engen

Dansk-canadisk tegneserieskabers hyldest til sin mor er en følelsesladet fortælling om livet på et børnehjem i Esbjerg og udkommer endelig på dansk

Hanne Nim, der oprindeligt stammer fra Esbjerg, valgte for mange år siden at emigrere til Canada, hvor hun endte med at slå sig ned i udkanten af Vancouver, British Columbia. Her stiftede hun en familie og fik tre børn, hvoraf den yngste, Sean, fortæller sin mors historie i Et fristed på engen.

Sean Karemaker er uddannet grafiker og har arbejdet indenfor computerspilsdesign og noget af en mønsterbryder i forhold til tegneserier og deres produktion. Hvor traditionelle tegneserier bliver fremstillet på enkeltsider og dermed begrænset af sidens format, har Sean Karemaker valgt at tegne på skriftruller. Denne usædvanlige metode har han benyttet sig af i sit seneste værk, den prisnominerede Feast of Fields: Mor -Part 1, der på dansk har titlen: Et fristed på engen.

Bogen skildrer Hanne Nims opvækst på et børnehjem i Esbjerg, hvor hun og hendes brødre er blevet placeret, da hendes egen mor led af paranoid skizofreni og deres far forlod de tre søskende. Historien væver fortid og nutid sammen på skriftrullerne, minder som Karemaker fremmaner på fornemmeste vis via sine tegninger.

Bogen er en hyldest til moderens uselviskhed, offer og kærlighed men resonerer også dybt med alle de, der har valgt at flytte til Canada; boet i fattigdom eller dem der har lidt af eller levet med psykisk sygdom. Et fristed på engen blev desuden nomineret til Joe Shuster Award i 2018, som er Canadas mest fornemme tegneseriepris.

Et fristed på engen er oversat og tilrettelagt af Árni Beck Gunnarsson og udgives af Forlaget Fabel med støtte fra Statens Kunstfond.

 • Bestil bogen direkte fra forlaget.
 • Bogen koster 249,- og forsendelsen er 60,-
 • Send en email med din bestilling og adresse,
 • og indsæt beløbet på konto: 3675 4000463.

Afgiv din bestilling i dag

  Dit fulde navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Dit telefonnummer (skal udfyldes)

  Dine oplysninger og eventuel besked