Cosey i Danmark

Cosey i Danmark

Det første album Husker du, Jonathan udkom på dansk i 1978 fra forlaget Williams med Henning Kure som redaktør. Kure havde skrevet til Cosey og spurgt om han var interesseret i at få den udgivet på dansk. Det kom til at betyde, at det franske forlag Le Lombard straks besluttede at udgive serien på fransk – man kunne jo ikke have, at et udenlandsk/dansk forlag var de første med en fransk tegneserie – og således var Henning Kure indirekte med til at sørge for, at serien om Jonathan blev udgivet som album i både Frankrig og Danmark.

Cosey i Rundetårn

Det blev starten på Coseys karriere, som op til dette havde været på tegneren Deribs (Yakari og Buddy Longway) tegnestue i en periode.

I 2019 var Cosey på besøg i Danmark for første gang og fik lejlighed til selv at takke
Henning Kure, for det der dengang blev starten på hans karriere som tegner.

Desuden fik Cosey Hanne Hansen prisen i Rundetårn i 2019.

»Hovedværket Jonathan er som et gigantisk bjerg af fortællinger, dine musikanvis-
ninger som tilføjer ekstra dimensioner til tegneserierne, selv en Mickey Mouse kan i dine hænder tilføres nye dimensioner og dine tegneserier er som milepæle i tegneseriens historie. På grund af alt det ønsker vi at give dig en ærespris for dit store værk og samti­dig håber vi, at du vil fortsætte med at udvikle og skabe nye fantastiske fortællinger og universer. « Sagde Gunnar Wille.

Gunnar Wille